Spovedanii

De ceva timp lucrez la o carte despre istoria satului de unde se trag o parte din strabunii mei. Satul de unde am poate cele mai frumoase amintiri si unde ma retrag cand e mai greu. Satul se numeste Valea Putnei. Este situat in Bucovina, zona cea mai apropiata mie si de care ma simt foarte legat.

Sper ca in curand sa editez paginile scrise, pentru cei dragi/cunoscuti.

Pana atunci, voi publica pe acest blog cateva crampeie de text. Sper ca astfel sa redau macar o frantura din mandretea acestor meleaguri.

Foarte multi m-au intrebat in ultimii ani de ce nu mi-am cautat rostul prin alte orizonturi. De ce m-am incapatanat sa refuz o lume abtibild. O mare parte din raspuns zaboveste printre casele acestui sat.
Satul meu.

6 thoughts on “Spovedanii

  1. Valea Putnei este o zona superba!

    Multumesc pentru calatoriile in care mi-ai fost cel mai bun ghid!

    Spor la scrisul cartii! Ti-ai ales un subiect foarte bun.

  2. Buna,

    Sunt nascut in Valea Putnei si credeam ca cunosc pe toata lumea dar m-am inselat

    Poate ne cunoastem si nu stiu.

  3. Salut!

    Nu cred ca ne cunoastem
    Nu sunt nascut in Valea Putnei dar strabunica mea a locuit acolo mult timp (Maria Giosan). Mi-am petrecut acolo toate vacantele si majoritatea sarbatorilor. De aceea sunt foarte legat de zona si vreau s-o scot in lumina.

  4. Urmaresc de mai mult timp siteul dumitale referitor la satul Valea Putnei.Sunt nascut si crescut(in primii cinci ani de viata) in acest minunat sat.Scoala generala am parcurs-o la Pojorata.O alta frumoasa localitate.Din pacate, viata, ne-a risipit pe toti colegii in cele patru vanturi.Din nefericire si multe rude din Valea Putnei nu mai sunt.Dar asa este pe lume.As dori enorm de mult ca dupa publicarea cartii despre satul Valea Putnei, un exemplar sa -mi fie trimis, bineinteles contra cost.Si indiferent de pret.Dar poate la vernisajul pe care o sa-l organizati, probabil la Iasi, frumos ar fi chiar in satul de referinta, sa ma anuntati:fie la telefonul 0721244239, fie pe adresa,Constantin Ungur, comuna Tepu, judetul Galati.Mi-ar face multa placere sa ne cunoastem. Cu multumiri si deosebit respect.Sa traiesti Domnule Giosan.

  5. Multumesc pentru aprecieri. Fara probleme, va trimit un exemplar. Ma bucur sa gasesc consateni cu aceleasi valori. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *